Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Μιτατρόνמיטטרון ή מטטרון
Μιττατρόν ή Μιτατρόν
Ενδεχομένως το όνομα Μιττατρόν ή Μιτατρόν είναι ένας κάτοικος του Εσώτερου Κόσμου των Αρχαγγέλων, αυτό που στο Σουφισμό δηλώνεται με το Αλαμ και Μπατίν. Η ετοιμολογία του ονόματος είναι αβέβαιη.
Λέει η θρησκευτική παράδοση πως όλοι οι Ραββανίνοι προορίζονται να είναι ενωμένοι στην οργή ​​του Θεού και την κατάρα Του. Κάποτε, όταν ήταν 10 Τίρσσι που έπεφτε Οκτώβριο μήνα. Αυτοί προσεύχονταν όταν είδα να ανατέλλει ο Μιττατρόν σαν ένας «Μικρός Κύριος».
Μια χαντίθ έχει καταγράψει το εξής: «Είμαι Άραβας χωρίς το Αΐν και Αχμαντ χωρίς το Μιμ». Αυτό σημαίνει «Είμαι ο Κύριός –Ραμπι- και είμαι Ένας – Άχαντ», δηλαδή «Είμαι ο Κύριός σου, ο Ένας.
عربي
احمد
ربي
احد
Η εβραϊκή παράδοση ορίζει τον Μιττατρόν σαν Μικρό Κύριο, δεν τον κατατάσσει στις Αγγελικές τάξεις, αλλά του δίνει μια ιδιαίτερη θέση. Τον τοποθετεί σαν κύρια και ουσιαστική αντανάκλαση του Θεού.
Σε πολλά κείμενα, συμπεριλαμβανομένου του Ενώ, του ευαγγελίου του Θωμά κ. α, ο Μιττατρόν δείχνει να υπάρχει πριν τη δημιουργία, να είναι αυτός που ήταν πριν από όλα. Είναι αυτός για τους ανθρώπους, αυτός που οδήγησε το ανθρώπινο γένος. Είναι ο Ενας που προΐστατο στις Αρχαίες Μέρες, όπως αναφέρεται από τον Ενώχ και τον Δανιήλ. Είναι αυτός που στα πολύ βαθιά σημεία της εσωτερικής διδαχής ταυτίζεται με τον Γαβριήλ και αυτό βρίσκεται σε όλες τις παραδόσεις των θρησκειών. Του αποδίδονται σαν όνομα, εσωτερικά 24 γράμματα και εξωτερικά 6.
Αναζητώντας τον Μιττατρόν στα ελληνικά μονοπάτια θα δούμε ενδείξεις στα Μυστήρια, σε εκείνον που εμφανιζόταν όταν το Φως του Ήλιου έφτανε σε ιερά σημεία και μάλιστα υπό γωνίαν.
Η εβραϊκή παράδοση αποδίδει στον Μιττατρόν ένα μαγικό αλφάβητο. Την τεχνική αυτή έλαβαν μέσα από τις μαγικές Ελληνικές πρακτικές, όπου τα ονόματα και ο λόγος είχαν δικές τους μαγικές γραφές.
Ήταν κυρίως χαρακτήρες που σχετιζόταν με διάφορους αγγέλους, συμπεριλαμβανομένου του Μιττατρόν, Γαβριήλ, Ραφαήλ κλπ
Σε ορισμένες περιπτώσεις, κάθε "γράμμα" του "αλφάβητου" από την υποτιθέμενη εβραϊκή ισοδυναμία, ενώ σε άλλες το σύνολο του "αλφάβητου" παράγεται ως μια ακολουθία με μαγικούς πίνακες, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση τι σημαίνει κάθε σημείο. 
Ο πίνακας που ακολουθεί είναι το αλφάβητο του Μιττατρόν

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου